Χαρ. Καλεμτζής: “Όσο είναι Δήμαρχος ο Λαμπάκης, η Λαική θα παραμείνει στην οδό Παπαναστασίου…”

Δημότες Αλεξανδρούπολης | 5:43 π.μ. | 0 σχόλια

“Όταν αλλάξουν τα πράγματα στον Δήμο τότε θα ζητήσουμε να επανέλθουμε στον χώρο κάτω από τον φάρο όπου όλοι (παραγωγοί, καταναλωτές και επιχειρήσεις της περιοχής) ήταν ευχαριστημένοι”.

Με κάθε ευκαιρία εκφράζει την απογοήτευση του για την κίνηση στην Λαική αγορά της Πέμπτης ο Πρόεδρος των παραγωγών της Λαϊκής Αλεξανδρούπολης Μπάμπης Καλεμτζής.

Η οικονομική κρίση αλλά και η δυσκολία που έχουν πλέον οι καταναλωτές από τους οικισμούς του Δήμου και την Σαμοθράκη να προσεγγίσουν την οδό Παπαναστασίου έχουν ρίξει τους τζίρους σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Καλεμτζής αναπολεί την περίοδο που η Λαϊκή γίνονταν στον χώρο κάτω από τον Φάρο. Η πρόσβαση ήταν εύκολη. Η περιήγηση επίσης ήταν εύκολη λόγω του τετραγωνισμένου χώρου. “Σήμερα ο καταναλωτής πρέπει να διανύσει απόσταση 2,5 χιλιομέτρων για να επισκεφτεί όλους τους παραγωγούς και να βρει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν” αναφέρει ο κ. Καλεμτζής.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που σημειώνει ο Πρόεδρος, είναι η τεράστια απώλεια εσόδων στις επιχειρήσεις που λειτουργούν η λειτουργούσαν στην παραλία κοντά στον Φάρο, οι οποίες πραγματικά την ημέρα διεξαγωγής της Λαικής έβλεπαν τα ταμεία τους να γεμίζουν. Σήμερα εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι πολλές επιχειρήσεις της περιοχής αυτής έχουν πλέον κλείσει (π.χ. Πλατεία Κύπρου) και άλλες μαραζώνουν.

Οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς είναι ένας σοβαρός πνεύμονας για την τοπική οικονομία και κανείς δεν έχει ακόμη αντιληφθεί τους λόγους που αυτή η δημοτική αρχή διαχειρίστηκε τόσο ανεύθυνα το θέμα του χώρου διεξαγωγής της λαικής.

Δημιούργησε προβλήματα στους παραγωγούς, στους καταναλωτές, στους κατοίκους της Παπαναστασίου, στους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων της περιοχής και στην συγκοινωνία.

Και όλα αυτά για ένα πείσμα! Υπομονή!

Κατηγορίες :


0 σχόλια