Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Έβρου για τη διακοπή πτήσεων της Aegean Airlines

Δημότες Αλεξανδρούπολης | 6:14 π.μ. | 1 σχόλια


Τη διατήρηση της λειτουργίας του σταθμού της Aegean Airlines  εντός του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και την αναθεώρηση της απόφασης της εταιρείας να διακόψει τη σύνδεση με την Αθήνα, ζητά σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο
Έβρου, τονίζοντας ότι με την απόφασή της η αεροπορική εταιρεία «πλήττει εμπορικά και κοινωνικά την περιοχή».
Το Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι η διακοπή της παρουσίας της Aegean στο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, οφείλεται σε «φαινόμενα μοιράσματος της Ελληνικής αγοράς, ώστε το πτητικό έργο των δύο “ανταγωνιστριών” εταιρειών της χώρας να μην αλληλεπικαλύπτεται».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Επιμελητήριο, «ήδη, οι μέχρι τώρα μειώσεις των δρομολογίων έχουν επιφέρει δραματικά αποτελέσματα στη δυνατότητα εύρεσης θέσεων σε ημερομηνίες που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις έχουν μειωθεί από 500, σε κάτι λιγότερο από 200 ημερησίως».
Παράλληλα, σύμφωνα με εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων του νομού, οι οικονομικές θέσεις έχουν εξαλειφθεί «εκτινάσσοντας το κόστος μεταφοράς στα ύψη, και μειώνοντας έτσι την κίνηση του εισερχόμενου τουρισμού κατά τουλάχιστον 30%».


Κατηγορίες :


1 σχόλιο :

  1. Εάν το επιμελητήριο έχει στοιχεία και μπορεί να υποστηρίξει αυτό που αναφέρεται στο άρθρο αυτό να τα καταθέσει στην ΕΕ όπου "το ψάχνουν" το θέμα. http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-361_en.htm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή